Maaliskuu on kevätkapseliin siirtymisen aikaa. Joko olet koonnut omasi? Paksuimmat villapaidat siirretään oikeaoppisesti talviteloille näillä ohjeilla. Keväällä on ihana tuoda vaatekaappiin vaaleutta ja väriä. Vaatekaapin värityksen ohella olokin kevenee, kun paksuimmat takit ja raskaimmat kengät saa vaihtaa kevyempiin.

 

Tässä Caps Lookin täsmävinkit kevätkapselin kokoamiseen

 

Takki ja kengät kapselin vaihtuvina osina

Maaliskuun alun ja toukokuun lopun lämpötilat saattavat erota toisistaan paljonkin. Kevätkapselin sisävaatteet voi pitää samoina koko kauden ajan, kun vaihtaa tarvittaessa kengät, takin ja asusteet. Samat vaatteet toimivat alla, kun alkukaudesta takkina on talvitakki ja loppukaudesta vaikka kevyt bomber tai nahkatakki.

Viime keväänä toukokuun alku yllätti parilla +22c-päivällä ja kevätkapselini toimi hyvin, kun käytin ohuimpia housuja ja paitista, jonka päällä olin siihen asti pitänyt neuletakkia, jätin takin pois ja vaihdoin kengät ballerinoihin.

 

Kerrospukeutumisella Suomen säitä vastaan

Kerrospukeutuminen ei ole pelkästään talviurheilijoiden juttu! Jos olet neuletakki-tyyppiä, valitse kevätkapseliin erilaisia aluspaitoja: pitkähihaisia, lyhythihaisia ja hihattomia. Aluspaitaa vaihtamalla voit säädellä asun lämpimyyttä päivän sään mukaan. Ota kevätkapseliin paitoja, joiden hihat voit tarvittaessa kääriä.

 

Yhteensopivuussääntö kaiken perustana


Caps Lookin yhteensopivuussääntö menee näin:

jokaisen kapselin yläosan on sovittava yhteen vähintään kahden alaosan kanssa
&
jokaisen kapselin alaosan on sovittava yhteen vähintään kolmen yläosan kanssa.

 

Täyttävätkö kaikki kevätkapselisi vaatteet yhteensopivuussäännön?

 

Kompaktin kapselipuvuston kanssa vaatekaappiin mahtuu vaatteiden lisäksi paljon muutakin. Kuva: Maria Hannula

Kompaktin kapselipuvuston kanssa vaatekaappiin mahtuu vaatteiden lisäksi paljon muutakin.       Kuva: Maria Hannula


 

Oliko näistä vinkeistä hyötyä? Tilaa Caps Lookin kapselikirje ja saat parhaan sisällön suoraan sähköpostiisi kahden viikon välein. Kapselikirjeessä saat linkit uusimpiin postauksiin, pääset osaksi vain tilaajille suunnattua sisältöä ja saat ensimmäisenä tiedon, kun Caps Lookissa tapahtuu jotain jännää. Esim. talven aikana tilaajien kesken järjestettiin kirja-arvontoja ja tilaajat pääsivät ensimmäisenä ilmoittautumaan verkkokurssille. Tilaajalahjaksi saat Konmari-tarkistuslistan.

 

 

Tallenna

%d bloggaajaa tykkää tästä: