Oletko koskaan kamppaillut puolipitoisten vaatteiden kanssa? Puolipitoinen vaate on vaate, joka on käynyt päällä, mutta joka ei ole riittävän likainen päätyäkseen pyykkikoriin. Jos vaatteillasi on tapana hiipiä oven päälle, sängyn päätyyn, vaatekaapin eteen lattialle tai “sen tuolin” päälle, tiedät mistä puhun.

Puolipitoisten ongelma on se, että niille ei ole omaa paikkaa. Ne eivät kuulu kaappiin eivätkä pyykkikoriin. Niinpä ne jäävät sinne, minne sattuvat mahtumaan.

Ensimmäinen askel puolipitoisten taltuttamiseen on määrittää niille yksi oma paikka.

Tässä artikkelissa näytän sinulle viisi vaihtoehtoa.

 

HENKARI VAATEKAAPISSA

Henkarit, Jysk. Klikkaa kuvaa päästäksesi tuotesivulle.

Jos vaatteessa ei ole kovasti kosteutta ja jos vaatekaapissasi kiertää hyvin ilma, voit aivan hyvin pitää puolipitoisia henkarissa vaatekaapissasi. Ripusta ne jompaan kumpaan reunaan, jotta erotat ne puhtaista vaatteista.

 

OMA HYLLY TAI KORI

Kuva Unsplash

Toinen vaihtoehto on varata puolipitoisille oma hylly tai kori vaatekaapista. Myös oma lipastonlaatikko käy. Yksi vähän hyödynnetty tila on tangon alla oleva hylly.

 

OVINAULAKKO MAKUUHUONEEN OVESSA

Ovinaulakko, Clas Ohlson. Klikkaa kuvaa päästäksesi tuotesivulle.

Makuuhuoneen oven sisäpuolelle ripustetussa ovinaulakossa vaatteet ovat pois lattialta ja piilossa vierailta. Ovinaulakko ei vaadi kiinnitykseen ruuveja, joten se sopii myös vuokra-asuntoon.

 

OVINAULAKKO KAAPINOVESSA

 

Ovinaulakko, Ikea. Klikkaa kuvaa päästäksesi tuotesivulle.

Toinen hyvä ovinaulakkoratkaisu on ripustaa ovinaulakko (tai koukku, kuten kuvassa) vaatekaapin oveen. Laita naulakko oven sisäpuolelle, niin vaatteet ovat poissa silmistä ja näet ne samalla, kun avaat vaatekaappisi oven.

 

VAATEPUU

Vaatepuu, Ikea. Klikkaa kuvaa päästäksesi tuotesivulle.

Vanha kunnon vaatepuu on edelleen relevantti säilytyskaluste. Jossain ne puolipitoiset täytyy kuitenkin säilyttää! Miksi et hankkisi “sen tuolin” tilalle käyttötarkoitukseen suunniteltua kalustetta?


Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta? Tilaa maksuton 10 askelta kapselipuvustoon -opas sähköpostiisi.

Samalla liityt maksuttoman Kapselikirjeen tilaajaksi. Kirjeessä saat tietoa uusista postauksista, tapahtumista ja kampanjoista. Pidän osoitteesi tallessa enkä lähetä sinulle roskapostia. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa klikkaamalla kirjeen lopussa olevaa ”lopeta tilaus” -linkkiä

%d bloggaajaa tykkää tästä: