[Kirjoittanut: Tarja Rantakangas]

 

Tunnistatko erityisesti keväällä halun uudistua? Jotain uutta olisi saatava – ja sitähän meille on tarjolla!

 

Vaatteita rakastavalle erityisesti kevät voi olla petollista aikaa. Kaupat täyttyvät toinen toistaan keveämmistä ja raikkaammista uutuuksista. Kuinka helposti sitä voisikaan tehdä hankintoja sattumanvaraisesti ensimmäisistä ihastuksista –  kohta todeten, että toimivia kokonaisuuksia ei synny, ei yhdessä entisten vaatteiden eikä uusien hankintojen kesken.

 

Olen varmasti kärsinyt ”entisessä elämässäni” jonkin asteisesta shoppailuholismista… Kunnes löysin lääkkeen – värianalyysi. Värianalyysi tuli elämääni ikään kuin vahingossa. Noin neljä vuotta sitten jäin vuorotteluvapaalle ja päätin pitää vuoden ostotauon vaatteista! Hankin ammattijärjestäjän koulutuksen ja lisäksi hain tietoa yleisesti pukeutumisesta. Lähes aina minulle suositeltiin ensimmäiseksi perehtymistä väreihin! Innostuin tästä jopa niin, että kouluttauduin myös värikonsultiksi. Löysin luotettavan tavan oppia ja tehdä värianalyysi. Tapoja ja koulutuksia oli tarjolla monenlaisia, mutta halusin erityisesti sellaisen, mikä palvelee asiakasta itseään ja on hänelle helppo työkalu jatkossa.

Tietoisuus värien sävyeroista helpottaa valintoja. [Kuva: Kati Laituri]

Tietoisuus värien sävyeroista helpottaa valintoja. [Kuva: Kati Laituri]

Ensimmäinen ajatukseni oli, että värianalyysi olisi täydellinen pelastus ruuhkavuosia elävälle naiselle. Elämää ja arjen kiirettä helpottavat vaatevalinnat: aina toisiinsa sopivia yhdistelmiä sekä oikeilla sävyillä taattu raikas ilme. Mutta työ osoitti luuloni vääriksi! Myös nuoret ovat erityisen kiinnostuneita omista parhaista sävyistään; minkä sävyisessä mekossa tai puvussa on eniten edukseen tärkeinä päivinä kuten esim rippi- tai lakkiaisjuhlissa. Miehet ovat varsin tyytyväisiä tästä vaateostoksia helpottavasta työkalusta. Täydellisiä väriyhdistelmiä vähällä sovittamisella, ja aina täsmää! Aikuisin asiakkaani on ollut yli 80v. Ja hei! Kun elämänhalua riittää, niin miksipä siitä ei ottaisi kaikkea iloa irti? Värianalyysi voidaan tehdä siis kenelle vain, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Aikaa siihen tulee varata noin 1,5 tuntia. Analyysi tehdään meikittömälle iholle, kirkkaiden luonnonvalolamppujen valossa.

 

Asiakkaiden palaute värianalyysin jälkeen on ollut varsin innostavaa. Oman sävykartan kanssa on käyty ensimmäisenä vaatekaapin kimppuun. Käyttämättömistä, väärän sävyisistä vaatteista on ollut helppo luopua kun tietää, että vaatteella ei ole mitään syytä viedä tilaa kaapissa. Uusia hankintoja voi tehdä useamman vuoden suunnittelulla, tietäen aina kokonaisuuden säilyvän harmonisena. Useat asiakkaat ovat myös kertoneet saaneensa kommentteja henkilöiltä, jotka eivät ole tietoisia värianalyysissä käynnistä ”Näytätpä hehkuvalle!” ”Oletko ollut lomalla kun ihosi näyttää noin hyvälle?” Hiusten, asusteiden ja meikkien parhaat sävyt löytyvät myös omasta kartasta!

Saman sävypohjan väreistä syntyy aina harmoninen ja toisiinsa sopiva kokonaisuus. [Kuva: Kati Laituri]

Saman sävypohjan väreistä syntyy aina harmoninen ja toisiinsa sopiva kokonaisuus. [Kuva: Kati Laituri]

Omalla kohdallani vaikuttavin muutos on ollut ostokäyttäytymisessä. Tiedostamalla eri sävyjen vaikutukset ihollani, voin helposti rajata väärät sävyt pois. Ns. väärän sävyiset kauppojen kaunokaiset, (vaatteet) joihin voisin helposti ihastua, saavat jäädä odottamaan heille sopivampia ostajia. Kun olen valinnut vaatteeni oman sävykarttani pohjalta, tiedän, että kaikki vaatteet sopivat täydellisesti keskenään. Voin yhdistellä vaatteistani mitä mielenkiintoisempia ja persoonallisempia yhdistelmiä. Ja aina voin olla varma, että sävyt sopivat minulle täydellisesti!

 

Ihaninta kevättä, nautitaan väreistä!

Tarja


Tarja Rantakangas on Beauty Colors -värikonsultti, stylisti, ammattijärjestäjä ja parturi-kampaaja, joka tekee värianalyysejä Fancy Dream -puodissaan Nummelassa.

 

Tallenna

%d bloggaajaa tykkää tästä: