Hyviä kirjoja oikeanmallisten vaatteiden valintaan

Olet todennäköisesti joskus kuullut vartalotyypeistä. Lähteestä riippuen puhutaan A, O, Y, X ja I/H -tyypeistä tai päärynöistä, omenoista ja muista hedelmistä. Jaottelusta riippumatta vartalotyypeillä tarkoitetaan erilaisia kehon mittasuhteita ja vartalotyyppien mukaisella pukeutumisella haetaan mittasuhteiden visuaalista tasapainottamista tietyn mallisilla vaatteilla ja asusteilla.

Jos haluat ottaa vartalotyyppisi huomioon vaatekaapissasi, tässä sinulle hyviä lähteitä ideaalivaatteiden selvittämiseen. Alla olevat kirjat on kirjoitettu suomalaista naista ja tyyliä ajatellen ja suosittelen jokaista. (Kuvat ovat affiliate-linkkejä Adlibriksen sivuille.)


Löydä oma tyylisi – jokanaisen pukeutumisopas

Kikka Seppä, 2014.

Pukeutumisneuvojamestari ja pukeutumisvalmentaja Kikka Seppä antaa ohjeet suotuisista jakuista, puseroista, housuista, hameista, mekoista, asusteista, kengistä ja yksityiskohdista kaikille vartalotyypeille. Tietoa myös värien yhdistelystä ja värivuodenajoista. Hyvä lista vaatteiden istuvuuden tarkistamiseen. Kirjassa avataan myös eri juhlien pukukoodit. Esimerkkejä todellisten suomalaisten naisten omista tyyleistä.


Olet ihana! Tyylikirja

Roosa Blom ja Sohvi Nyman, 2016.

Ohjeita ja vinkkejä eri vartalotyypeille sopivista alusvaatteista, puseroista, jakuista, mekoista, hameista ja housuista. Myös värivuodenajat käydään lyhyesti läpi. Lue pidempi kirjaesittely täältä.


Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta

Mirva Saukkola, 2015.

Saukkola käy läpi nelisenkymmentä vaatetta ja asustetta ja antaa jokaisesta ohjeet, miten valita itselleen sopiva. Ohessa on suomalaisten julkkisten kuvauksia omasta tyylistään. Pitkin kirjaa on pieniä, käytännöllisiä vinkkejä mm. vaatehuoltoon.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: