Kapselivuosieni aikana olen huomannut, että kesäkapseli on kaikista kausikapseleista (kesäkapseli, syyskapseli, talvikapseli, kevätkapseli) usein se haastavin. Olen koonnut tähän postaukseen muutaman yleisimmän virheen, joita kapselipukeutujat tekevät kesäkapseleidensa kanssa. Toivottavasti saat näistä oivalluksia! Lopussa kerron vielä, miten voit tehdä toimivan kesäkapselin kokoamisesta tänä vuonna erityisen helppoa.

1 Valitset kesäkapseliin liikaa hepeneitä

Tätä varten piti ihan googlata sana ’hepene’. Wikisanakirjan mukaan ’hepene eli heven on yleinen nimitys vaatteista’. Minulle se on aina merkinnyt erityisesti naisten kesävaatetta. Sellaista ohutta, huonolaatuista, mahdollisesti värikästä, lirukankaasta tehtyä vaatetta, jota voi käyttää vain kesähelteellä. Sellaista, joka tuodaan aurinkolomalta tuliaisiksi. Se on yleensä mekko, toppi tai hame. Tiedätkö mistä puhun?

Hepeneiden oikea (lue: minimaalinen) määrä kesäkapselissa on avain kapselin toimivuudelle. Yhtä helppo kuin kapselia kootessa on ajatella ihanne-elämäntyyliä todellisen elämäntyylin sijaan, on helppo myös haksahtaa kokoamaan kapselia ihanne-vuodenajalle todellisen vuodenajan mukaan. Kesä = loma = helle on kaunis yhtälö… mutta katsopa ikkunasta!

Älä nyt pidä mua pessimistinä. Uskon, että tänä kesänä saadaan vielä hellettä ja lemppari kesämekko tulee käyttöön. Mutta jos varustan 80% kesäkapselistani kesähepenillä, mulla tulee olemaan 80% todennäköisyydellä 80% kesästä melko kylmä.

2 Yrität tehdä all-in-one-kesäkapselin

Kesän aktiviteetit voivat olla yhtä monipuolisia tai jopa monipuolisempia kuin muinakin vuodenaikoina. On töitä/opiskelua, mökkeilyä, ulkomaanmatkaa, kotimaanmatkaa, festareita, auringonottoa puistossa, kotipihalla löhöilyä… Näihin toimintoihin ei todellakaan osallistuta samoissa vaatteissa!

Silti yleinen virhe on yrittää tehdä kesäksi yksi kaikenkattava kesäkapseli, jolla pärjätään RuisRockissa, mökillä ja toimistossa. Pahimmillaan tähän ympätään vielä treenivaatteet ja ihmetellään, miksi kokonaisuudesta ei tule kompaktia, kaunista ja käytännöllistä.

3 Hylkäät oman tyylisi

Alkukesä on aktiivista shoppailuaikaa. Ilman selkeää suunnitelmaa ja käsitystä omasta tyylistäsi ajaudut nopeasti vaatekauppojen mainontagurujen uhriksi. Isoilla brändeillä on selkeä suunnitelma siihen, mitä he haluavat sinun ostavan ja miten he saavat sinut tekemään sen. Tuotteiden asettelu, musiikki, tuoksut ja mainokset tekevät ostopäätöksen salakavalasti puolestasi.

Tunnistatko tilanteen: Lähdet kiertelemään kaupoille aikeissa täydentää kesävaatekaappia. Mielessä on ehkä jotkut monikäyttöiset housut ja neutraali paita tai pari. Lisäksi olet päättänyt antaa itsellesi luvan uuteen kesämekkoon, jos joku kiva sattuu kohdalle. Kolmen tunnin päästä palaat kotiin kassissa pellavahame, kolme värikästä toppia, pari printtipaitaa, kaksi eri mallista mekkoa ja kukkabomberi. Kaupoilla olit vielä sitä mieltä, että teit onnistuneita hankintoja, mutta kotona joudut kohtaamaan karun totuuden: yhteensopivan kesäpuvuston kokoaminen on sula mahdottomuus. Kesällä virheostosten riski on todellakin erityisen suuri!


Vieläkö tuskailet kesäkapselisi kanssa? Oletko koonnut onnistuneen syys-, talvi- tai kevätkapselin, mutta kesäkapselin kokoaminen aiheuttaa harmaita hiuksia? Toivotko, että olisi valmis kaava, jota noudattamalla vaateasiasi olisivat reilassa kesäksi? Kaipaatko selkeää ohjeistusta siihen, millä vaatteilla saat koottua kesävaatekaapista monipuolisen, yhteensopivan kokonaisuuden, josta löydät sopivan asuun kaikkiin Suomen kesäsäihin tai erilaisiin menoihin?

Nyt se on täällä!

Kesäkapseli 2017: 20+1 vaatetta = 738 asua e-opas

Kesäkapseli 2017 e-opas antaa sinulle valmiin mallin toimivaksi, ajanmukaiseksi ja monipuoliseksi kesäpuvustoksi. Se sisältää 20+1 vaatetta, joista saat yli 700 eri yhdistelmää. Sadoista vaihtoehdoista löydät varmasti omat suosikkiasusi. Vain 20+1 vaatteen kesävaatekaapista löydät sopivan kokonaisuuden kaikkiin kesämenoihisi. Tänä kesänä yksikään kapselikaapissa oleva vaate ei jää käyttämättä!

Mitä oppaan kesäkapseli sisältää?

Esimerkkikapselissa on 20+1 vaatetta sisältäen kengät ja takin. Voit täydentää kapselia valitsemillasi koruilla, laukuilla, huiveilla ja muilla asusteilla. Kapseli on sellaisenaankin riittävä, mutta voit käyttää sitä myös toimivan kesäkapselin perustana, jota täydennät muilla suosikkivaatteillasi.

Miksi juuri 20+1 vaatetta?

Ihanteellinen kapselipuvusto sisältää kokemukseni mukaan noin 20 vaatetta. Jos vaatteita on kovin paljon vähemmän, sinulla on vaikeuksia löytää puhdasta päällepantavaa. Jos vaatteita on selvästi yli 20, niiden yhdisteltävyys kärsii ja olet taas valinnanvaikeuden ansassa.

Millaiseen elämäntyyliin oppaan kesäkapseli sopii?

Esimerkkikapselissa on ajateltu seuraavanlaisia menoja: kaupungilla käynti, kyläily, rannalla käynti, matkustus, terassilla käynti, kesätapahtumat. Esimerkkikapseli on kuitenkin tätäkin monipuolisempi, koska voit valita vaatteiden tyylin ja materiaalin oman elämäntyylisi mukaan. Voit käyttää kesäkapselia myös matkapuvuston pohjana, kun matkustat kohteeseen, jossa on +15-25 astetta lämmintä.

Mille vartalotyypille tämä kesäkapseli on suunniteltu?

Oppaan kesäkapseli sopii kaikille vartalotyypeille ja kaikenpainoisille naisille. Kapselin vaatteet ovat sellaisia, jotka voi korvata omaan vartalotyyppiin sopivalla mallilla.

Entä jos en pidä jonkun kapselissa olevan vaatteen väristä?

Voit vaihtaa kapselin värejä omien mieltymystesi ja oman värikarttasi mukaan. Oppaassa on selkeät ohjeet siihen, millä väreillä voit korvata minkäkin kapselissa olevan värin, jotta kokonaisuus säilyy yhteensopivana. Saat selkeän struktuurin kapselin kokoamiseen ja samaan aikaan juuri itsesi näköisen kesäpuvuston.

Kesäpukeutuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: