Viime syksyn kuumin uutuus pukeutumisoppien saralla oli stylisti-tietokirjailija Sohvi Nymanin verkkokurssi. Vaatteet voivat muuttaa elämäsi -nimeä kantavaa verkkokurssia odotettiin syyskuusta asti, kunnes se sai vihdoin päivänvalon joulun alla.

 

Ilmoittauduin kurssille heti, kun se oli mahdollista. Joulun pyhinä olikin erinomainen aika sukeltaa vartalotyyppien saloihin. Sohvi lupaa, että kurssilla saa käytännönläheisiä ja helppoja vinkkejä arkipukeutumiseen. Hän opettaa kurssilla valitsemaan sopivan puseron hameen kanssa, kertoo mitä pitää ottaa huomioon jakkuostoksilla ja tietenkin se monen kipupiste: miten valitsen oikeanmalliset farkut vartalolleni.

 

Kurssilla käydään heti alussa läpi oman vartalotyypin tunnistaminen. Tiesin jo ennalta olevani A-vartalo, siitä ei ollut epäilystäkään. Ylimääräinen massa kertyy reisiin ja pakaroihin. Oikeastaan aika tarkalleen navan ja polvien väliin! Mutta vaikka lihoisin kuinka, niin hartiat säilyvät siroina ja liivien koko ei muutu milliäkään. (Miksei läski voi mennä tisseihin?) Paino voi heilahdella reilusti, eikä vessan peili kerro siitä mitään – extrakilot kun jemmautuvat takapuoleen! Eikö ole ihmeellistä, miten kehomme ovat erilaisia?

 

A-vartaloisena kinkkisiä asioita on löytää istuvat housut, jotka mahtuisivat reisien kohdalta jalkaan kuitenkaan lörpöttämättä vyötäröltä. Myös yläkropan ja alakropan mittasuhde-eroja olisi kiva osata tasapainottaa, ettei yleisilme olisi alapainotteinen tai raskas. Sohvin ja Roosa Blomin kirjan lukeneena ja Sohvin webinaareihin osallistuneena osasin jo jonkun verran. Yksi vuosien ajan vaivannut asia oli sopivan kotelomekon löytäminen. Olen ajatellut, että “sitten aikuisena” minusta tulee elegantti kotelomekkolady. Mutta miten voisi tulla, kun kaikki sovittamani kotelomekot ovat joku löysiä yläosasta tai liian tiukkoja alaosasta?

 

Luin Sohvin Olet ihana! tyylikirjan (Readme.fi 2016) ensimmäisen kerran vuosi sitten, pian sen julkaisemisen jälkeen. Kirjoitin siitä täällä. Kirja oli paitsi tiedontäyteinen, myös sanomaltaan virkistävä: olet ihana juuri tuollaisena, lopeta kidutusdieetit ja ala ELÄÄ elämääsi nyt. Se ei ole sitkun, vaan nytkun!

 

Myöhemmin sain tutustua Sohviin henkilökohtaisesti ja pitkän linjan pukeutumisen ja tyylin osaajana hän todella elää kuten lopettaa. Erityisesti olen pitänyt Sohvin tekemistä stailauksista naistenlehtiin ja 2017 I Love Me -messujen muodonmuutoksissa, vaikka Sohvi on yli 10-vuotisen uransa aikana stailannut myös YLEn muotiviikoilla, muotinäytöksissä, lehtikuvauksissa ja kaikkialla, missä edustavalla asukokonaisuudessa meikki ja hiukset mukaan lukien on väliä.

 

Minun erikoisosaamistani on muodostaa vaatekaapeista toimivia, kompakteja kapseleita, jotka koostuvat käyttäjänsä lempivaatteista. Olen itse kulkenut vuosia lempivaatteissani ja sitä kautta oppinut, millaisista vaatteista pidän ja niitä ostan jatkossakin. Sohvin kurssi tuli täydelliseen aikaan, sillä vaikka en varsinaisesti ole kyllästynyt vaatekaappiini, niin kaipaan ehdottomasti tyylin ammattilaisen näkemystä siitä, miten tuoda täysin uudenlaisia vaatekappaleita kaappiin.

 

Esimerkiksi se kotelomekko. Onko sellainen todella mahdollista löytää A-vartaloiselle? Sohvin mukaan on! Tunnustan olleeni hieman skeptinen, mutta kurssivideot (joita on muuten yli 30!) katsottuani uskon. Pelkästään A-vartalon mekkoja käsitellään kahdeksassa videossa. Nyt tiedän, millaista kuviota, mallia ja ennen kaikkea materiaalia lähden hakemaan. Olen teinistä asti lueskellut eri vartalotyyppien pukeutumisesta, mutta kukaan ei kerro, miten suuri merkitys oikeilla materiaaleilla on. Tässä olen mennyt harhaan mekko-ostoksillani.

 

Nyt tiedän, millaista mekkoa lähden etsimään ja mitä asioita mekko-ostoksilla täytyy ottaa huomioon. Ostoslistalle on kirjoitettu mekon pituus, pääntien malli, materiaalit ja mitä ottaa huomioon istuvuudessa. Lisäksi opin miten asustaa mekkoa monipuolisesti. Vau. Ehkä minusta tulee sittenkin elegantti aikuinen nainen?

 

Odotan kovasti vaateostoksia nyt, kun minulla on hallussa tieto siitä, miten korostan parhaita puoliani ja miten monipuolistan asukokonaisuuksiani.

 

Vaatteet voivat muuttaa elämäsi -verkkokurssin ovet ovat auki. Jos haluat oppia tekemään parempia ja istuvampia vaatevalintoja, niin kannattaa hypätä mukaan nyt, sillä kurssin hinta tulee nousemaan pian.

 

Kurssilla opit tunnistamaan oman vartalotyyppisi ja jokaisesta vartalotyypistä (A, Y, H, O, X) käydään videoilla läpi parhaat hameet, housut, jakut, puserot ja mekot. Asuja myös stailataan erilaisilla asusteilla. Lisäksi saat silmiä avaavat tyylimoka-videot. Kaikki materiaalit ovat heti käytössäsi.

 

Jos vaatteet voivat muuttaa elämäsi, niin Sohvin kurssi voi muuttaa vaatekaappisi ja nostaa itseluottamustasi!

 

Koska olen pitänyt kurssia niin antoisana, haluan tarjota Caps Look -yhteisön jäsenille extra-bonuksen.

 

Kun osallistut Sohvin kurssille ja kirjoitat ostokorissa koodin “capslook18”, saat kurssin lisäksi bonuksena Kesäkapselioppaan 2017 (arvo 8,90e) ja Talvikapselioppaan 2017 (arvo 11,90e). Lähetän oppaat sinulle sähköpostilla parin viikon sisällä.

 

 

Oppaista saat valmiit mallit toimivan kapselipuvuston pohjaksi. Voit valita jokaisen kapselin vaatteen kohdalle sen mallisen vaatteen, joka Sohvin kurssin mukaan istuu vartalotyypillesi. Täydellinen kombo kohti täydellistä kapselipuvustoa!

 

Kurssin hinta on vielä hetken aikaa 97 euroa. Maanantaina 22.1. se tulee nousemaan 197 euroon. (Vertailun vuoksi sanottakoon, että Sohvin henkilökohtainen stailaus Helsingissä on 350 euroa.)

 

Klikkaa tästä, niin pääset osallistumaan kurssille*. Muista hyödyntää koodi “capslook18”!

 

En malta odottaa, että pääsen näkemään, millaisen päivityksen vaatekaappini kokee vuonna 2018. Kerro minulle, millaisia oivalluksia sait kurssilla! Millaisia muutoksia sinun kaapissasi on tiedossa? Saitko sinäkin täsmäohjeet sen puuttuvan palasen metsästämiseen?

*yhteistyössä stylisti-tietokirjailija Sohvi Nymanin kanssa

%d bloggaajaa tykkää tästä: