Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Tyyliagentti Konsultit Värianalyysi Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Vinkit syyspukeutumiseen: panosta näihin

Vuodenaikojen vaihtuminen on täydellinen aika pysähtyä ja miettiä, palveleeko vaatekaappisi sinun tarpeitasi juuri nyt. Kesäisen lämpimät ilmat jatkuivat pitkälle syyskuulle, mutta nyt ainakin aamut alkavat olla viileämpiä, joten tarvitaan syksyisempää pukeutumista.

Yksi tapa saavuttaa harmoninen ja toimiva vaatekaappi on kapselipukeutuminen – minimalistinen ja käytännöllinen tapa koostaa vaatekaappi, jonka eri osaset toimivat hyvin yhteen.

Mitä kapselipukeutuminen tarkoittaa?

Kapselipukeutumisella tarkoitetaan metodia, jossa luodaan ajaton ja toimiva vaatekaappi, jonka vaatekappaleet sopivat toisiinsa. Kapselipukeutuminen lähtee oman tyylin kirkastamisesta ja elämän aktiviteettien listaamisesta.

Kapselia päivitetään vuodenaikojen vaihtuessa, niin että esillä on aina vain relevantteja vaihtoehtoja. Muut vaatteet laitetaan reserviin, eli pois silmistä, jolloin ne eivät rasita päätöksentekoa arjessa.

Monipuoliset yhdistelmät ja kerrospukeutuminen

Kapselipukeutumisen periaatteet toimivat erityisen hyvin viileämpinä kuukausina, sillä asuja koostetaan sään mukaan kerrospukeutuen. Pienemmällä määrällä vaatteita voi saada aikaan monipuolisia ja tyylikkäitä asukokonaisuuksia, kun panostaa monikäyttöisiin ja laadukkaisiin perusvaatteisiin. Tärkeintä on valita vaatteita, jotka sopivat keskenään yhteen ja joita voi yhdistellä helposti.

Erityisesti kannattaa panostaa kalliimpiin hankintoihin. Parhaan yhdisteltävyyden taataksesi valitse neutraaleja värejä (muista mustan lisäksi kamelinruskea, punaruskea, erilaiset harmaat, oliivin- ja metsänvihreä, sekä petroolinsininen ja tummansininen).

Syksyisen vaatekaapin peruspilarit

  • Hyvä villakangastakki tai kevyttoppatakki – valitse oman tyylisi mukainen takki, joka kestää vuodesta toiseen ja sopii moneen eri tilaisuuteen. Mieti myös mikä on sinulle optimaalinen takin pituus: pitkä, puolipituinen vai lyhyt malli?
  • Lämmittävät neuleet – pehmeä villapaita tai neuletakki lämmittää ja tuo asuun tyylikkyyttä. Mikä on lempimateriaalisi: lampaanvilla, alpakka, kashmir, mohair?
  • Laadukkaat housut tai upea hame/mekko – oletko enemmän housu- vai hametyyppi? Jos rakastat hameita ja mekkoja, ei säiden viileneminenkään estä sinua käyttämästä niitä, kunhan varustat vaatekaappiisi muutamat paksummat sukkahousut. Jos valintasi on housut tai hame, pohdi yhdelle alaosalle aina vähintään kolme hyvää yläosavaihtoehtoa.
  • Monikäyttöiset ja tarpeeksi lämpimät kengät – mikä on sinun tyyliäsi: nilkkurit, maiharit tai siistit tennarit, jotka käyvät sekä arkeen että hieman juhlavampiin tilanteisiin? Mieti myös kokonaisuutta, esimerkiksi millainen takki toimii lempikenkiesi kanssa, sekä voiko kengät yhdistää yhtä hyvin housujen kuin hameenkin pariksi. P.s. Kannattaa muistaa pitää jalat lämpiminä, jotta vältät syysflunssat!

Vaihtelua asusteilla 

Kun peruspilarit ovat kunnossa, saat asuihin vaihtelua esimerkiksi erilaisilla huiveilla, hanskoilla ja hatuilla. Nämä ovat huomattavasti edullisempia hankintoja ja voit leikitellä enemmän väreillä - mikäli niin haluat.

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.