Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Tyyliagentti Konsultit Värianalyysi Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Miksi tavoitevaatteita ei kannata pitää esillä vaatekaapissa?

Moni meistä on varmasti joskus säilyttänyt vaatekaapissa asuja, jotka eivät tällä hetkellä mahdu päälle, mutta jotka toivottavasti jonain päivänä istuvat täydellisesti. Nämä niin sanotut tavoitevaatteet voivat kuitenkin tuottaa enemmän harmia kuin hyötyä. Tässä blogissa käsittelen, miksi näiden vaatteiden säilyttäminen esillä vaatekaapissa ei välttämättä ole paras mahdollinen idea.

5 syytä miksi tavoitevaatteita ei kannata pitää esillä vaatekaapissa

1. Väärän kokoiset vaatteet tuottavat huonoa mieltä

Aloitetaan siitä, miten tavoitevaatteet vaikuttavat henkiseen hyvinvointiimme. Joka kerta, kun avaat vaatekaapin ja kohtaat vaatteet, jotka eivät tällä hetkellä mahdu päälle, sinulle muistutetaan siitä, että et ole vielä saavuttanut asettamaasi tavoitetta. Tämä voi helposti johtaa turhautumiseen, itsekritiikkiin ja pahaan mieleen. 

Vaatekaapin tulisi olla paikka, joka inspiroi ja nostaa mielialaa, ei paikka, joka tuottaa pettymyksen tunteita. Mitä jos ottaisit tavoitteeksi Hyvän mielen vaatekaapin?

2. Ne eivät ole relevantteja vaihtoehtoja

Kun etsit vaatekaapistasi jotain päällepantavaa, tavoitevaatteet eivät ole käytännössä relevantteja vaihtoehtoja, koska et voi käyttää niitä tässä ja nyt. 

Tämä voi aiheuttaa ylimääräistä stressiä, kun yrität löytää jotain päällepantavaa kiireessä. 

Miksi vaivata itseään vaatteilla, joita ei voi käyttää? Keskity mieluummin antamaan tilaa niille asuille, jotka oikeasti sopivat ja saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi juuri nyt.

3. Ne eivät oikeasti auta tiputtamaan painoa

Monet ajattelevat, että tavoitevaatteet toimivat motivaattorina laihduttamisessa tai kunnon kohottamisessa. Todellisuudessa ne voivat kuitenkin aiheuttaa enemmän painetta kuin motivoida. 

Pysähdytään hetkeksi pohtimaan, millä oikeasti on merkitystä painonhallinnan kannalta. Usein kuulee sanottavan, että ruokavaliolla voi vaikuttaa 80%, loput 20% liikunnalla. Tavoitevaatteilla ei ole mitään osaa eikä arpaa näissä luvuissa. 

Positiivinen asenne ja hyvä mieliala puolestaan auttavat vähentämään stressiä ja ylläpitämään motivaatiota. Terveellisten elämäntapojen omaksuminen ja painonhallinta onnistuvat parhaiten, kun ne perustuvat positiivisiin ja itseä kunnioittaviin syihin. Ei siihen, mahdutko samoihin farkkuihin kuin 10 vuotta sitten. 

4. Ne vievät tilaa muilta vaatteilta

Vaatekaappi on rajallinen tila, ja siellä pitäisi olla ainoastaan sellaisia vaatteita, joita oikeasti käytät. Tavoitevaatteet vievät tilaa niiltä asuilta, joita voisit pukea joka päivä. Tämä voi johtaa sekavaan ja täyteen ahdettuun kaappiin, josta on vaikea löytää mitään. 

Kun karsit kaapistasi vaatteet, jotka eivät tällä hetkellä palvele sinua, saat enemmän tilaa niille vaatteille, joita todella käytät ja joista nautit.

5. Ne sedimentoituvat lopulta kaapin perukoille

Yksi tavoitevaatteiden ongelmista on se, että ne usein jäävät kaapin perukoille keräämään pölyä. Saatat säilyttää niitä vuosikausia ajatellen, että jonain päivänä ne vielä mahtuvat päälle. 

Lopulta nämä vaatteet vain täyttävät tilan, mutta eivät pääse käyttöön. On parempi luopua niistä nyt ja vapauttaa itsesi ylimääräisestä taakasta. 

Vapautuvaan tilaan saat kauniisti ja väljästi esille ne vaatekaappisi vaatteet, jotka tuovat päivittäin hyvää mieltä ja joista on helppo yhdistellä sinulle sopivia asuja. 

Mitä tehdä tavoitevaatteille?

Vaatekaapin tulisi olla paikka, josta löydät vaatteita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi ja itsevarmaksi juuri sellaisena kuin olet nyt. 

Tavoitevaatteiden säilyttäminen kaapissa voi tuottaa enemmän huonoa mieltä kuin hyötyä, eivätkä ne oikeastaan auta sinua saavuttamaan tavoitteitasi. 

Sen sijaan, että annat tavoitevaatteiden viedä tilaa, keskity vaatteisiin, jotka ovat relevantteja ja käytännöllisiä nykyhetkessä. Näin vaatekaappisi pysyy järjestyksessä ja palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos teet aktiivisesti asioita vaatekokosi muuttamiseksi etkä ole valmis luopumaan lopullisesti tavoitevaatteistasi, voit raivata ne pois esiltä. Siirrä vaatteet reserviin, esimerkiksi kestokassiin vaatekaapin ylähyllylle. Kirjoita kassin kylkeen “sovita kun paino x kg” niin et unohda vaatteita silloin, kun olet saavuttanut tavoitteesi.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.